18 Temmuz 2012 Çarşamba

Etohum Girişim Fabrikası Yaz Kampı-Dilawar Syed

,
                    
                            Etohum Girişim Fabrikası Yaz Kampı Sınıf Eğitimi Notlarım-2


     Sınıf eğitimini ikinci bölümü Yonja Media Grup CEO su Dilawar Syed le başladı.Fikrimiz var elimizde;İhsan Elgin'den uygulamamız gereken yöntemleri öğrendik,Peki başarı ?




Bir girişimin başarıya ulaşması için dört önemli nokta var;

1.Passion( Tutku)

   Ne kadar bilgiye sahip olursanız olun,ne kadar iyi plan yaparsanız yapın bu işe tutkuyla sarılamıyorsanız,başarıya ulaşamazsınız.

( Sanırım bu noktada salonda birden fazla fikri olupta karar veremeyenlerin aklındaki fikir bulutlarından birkaçı silikleşmiştir,benim öyle oldu :) )

2.Execution(Uygulama)

   Birçok girişimcinin yanıldığı nokta 'fikrin' başarı getirdiği;başarıyı getiren 'uygulama' şekli;

unutmayın ki;fikri herkes düşünüyor,herkesin aklına geliyor ama uygulamasını yapabilen başarıya ulaşıyor.Dilawar Syed bunu şöyle ifade etti:

'Fikirleriniz çalınabilir ama uygulamala(şekli) çalınamaz.'

(Facebook belgeselinden: 'Facebook birçok öğrencimiz düşünmüştü,facebook dememişlerdi tabi ama bunu uygulayabilen Mark Zuckerberg oldu.')


3.Commitment (Sorumluluk)

   Disiplin,disiplin,disiplin....



4.Impact! (Etki)

İlk üç kuralı aklımızdan çıkarmadan ilerlersek etki yaratabiliriz ancak...



Apple'dan Facebook'a şu an internet dünyasının büyük oyuncuları düşünüldüğünde bu maddelerin önemini daha iyi kavrayabiliyoruz.

Son olarak Dilawar Syed;yaşadığımız ülkedeki fırsatları görebiliyor olmanın öneminden bahsetti,biz büyük oyuncuların çıkış yerlerine bakıp ümitsizlenirken çevremizde bir çok fırsat olduğunu ve girişimde bulunabilmek için iyi bir ülkede bulunduğumuzdan bahsetti.




0 yorum to “Etohum Girişim Fabrikası Yaz Kampı-Dilawar Syed”

Yorum Gönder