14 Şubat 2013 Perşembe

1 Mart'ta Gelecek Günü'nü Kutluyoruz!

,


Fütürizmi yaklaşık bir sene önce Alphan Manas' ın enstitümüze konuk olmasıyla duymuş;ardından Futurist Shuffle katılmam ile tanışmış oldum.Daha sonra da; genç fütüristlere katılarak gencfuturistler.org a destek vermeye başladım.

Peki nedir Fütürizm?


Fütürizm "bir gelecek vardır;biz ona gideriz" algısını yıkar,geleceği tasarlayan olmayı hedefler.Fütürist birey geleceğin ve zamanın aktif bir elemanıdır diyebiliriz.Mustafa Ali Türker'in tanımıyla geleceği bükebilendir. (Bu tanıma gerçekten bayıldım :) )

Burada geleceği görmekten bahsetmiyoruz,öngörmek hiç değil;geleceği "uzgörmek" ten bahsediyoruz.
Uzgörünün içerisinde üç tane 'U' var; "uzak,uzlaşmacı,uzman" . 
Geleceği uzman bir şekilde (bilgi ve araştırmalara dayalı) multi disipliner olarak tasarlamak.

( Daha fazla bilgi edinmek için : futurizm.org )

1 Mart Gelecek Günü AB Bakanımız Egemen Bağış'la yapılan Futurist Round Table'da sunulmuştur.




Bu sene ilk kez kutlanacak olan "1 Mart Gelecek Günü"nde birbirinden değerli konuşmacılar var.AB Bakanımız Sn.Egemen Bağış,Dünya Fütüristler Derneği (World Future Society) Başkanı Timothy C. Mack,Intel Fütüristi Steve Brown, Intel Genel Müdürü Burak Aydın,Unilever'den Cem Tarık Yüksel,Alphan Manas,Ufuk Tarhan...Ve nice isim daha.Kendi alanında gelecek tasarımıyla fark yaratmış bu değerli isimleri dinlemek için kaçırılmaması gereken bir organizasyon.
Ayrıntılı program için: gelecekgunu.com

Gelecek çoğumuzun derdidir;her zaman acaba ne olacak diye sorarız."Gelecek ne zaman gelecek?" sorusu sıkça geçer aklımızdan..
.
Bu 1 Mart'ta beklemeyi bırakıp birlikte tasarlamaya ne dersiniz?

Fütürizmle ilgili bilgilerimi ve deneyimlerimi sizlerle paylaşıyor olacağım ayrıntılı olarak,1 Mart'ta ben de Genç Fütüristler ekibinde yer alıyor olacağım.

Görüşmek dileğiyle...


Pelin GEZER

0 yorum to “1 Mart'ta Gelecek Günü'nü Kutluyoruz!”

Yorum Gönder